Our Services

Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala – Vicky Dent

Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala – Vicky Dent

Chirurgie Orala Cluj
Chirurgie orala si maxilo-faciala este specialitatea stomatologica ce are in vedere cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului si profilaxiei afectiunilor teritoriului oro – maxilo – facial ce solicita metode de tratament chirurgical si totodata se preocupa de elaborarea acestor metode.
Chirurgie stomatologica orala o putem impartii in 2 mari subramuri in functie de complexitatea manevrelor stomatologice:

  1. Chirurgia oro-dentara {oro-maxilo-faciala (OMF)sau buco-maxilo-faciala(BMF)} , care se refera la interventiile de mare amploare, reducerea fracturilor oro-maxilo-faciale, tumori (cancer oral), supuratiile lojelor, etc. Chirurgia oro-maxilo-faciala se realizeaza de cele mai multe ori la spitale specializate, cu internare, fiind nevoie de asistenta permanenta a personalului medical.
  2. Chirurgia dento-alveolara constand in tratamente stomatologice ce se pot desfasura in cabinetul (clinica) de stomatologie. Dintre aceste tratamente stomatologice enumeram pe cele mai uzuale: extractii dentare, rezectia apicala, chiuretaj subgingival, chirurgie parodontala, implantul dentar, chistectomie, etc.